Vervolg van pagina 2...

Toen bleek die US variant niet helemaal tegemoed te komen aan de wensen en eisen van ondergetekende. Zo kon het beestje geen PAL LaserDisc's aan, ontbrak het de Legato-Link conversie en nog enkele wat minder in het oog springende verschillen. Reden genoeg om toch weer 'terug naar Europa' te keren en daar verder te zoeken naar een zwarte versie van de speler die al dat moois wel had, de DVL-919E. Dus niet. Het werd (en is) een champagne-kleurige. Maar spelen doet 'ie als de beste! Werkelijk alles wat rond is (op vinyl na) lust 'ie en wordt vlekkeloos afgespeeld. Dus wat dat betreft ben ik aardig over de champagnekleur heen.

Mijn voornemen voor 2001 is dan ook om de Akai videorecorder (begint wat kleine kuurtjes te krijgen) in te wisselen voor een champagnekleurige JVC S-VHS recorder zodat ze samen het 'champagne'-front kunnen aanvoeren!

UPDATE 22/07/2001 Het voornemen is omgezet in daden! Een erg mooie JVC HR-S8700 (montage) S-VHS recorder met echt alle denkbare opties is toegevoegd aan de installatie. De S-video uitgang ervan is aangesloten op de A/V receiver, waarop ook via S-video de LaserDisc/DVD combispeler zit aangesloten. Dit teneinde de tevens eerder toegevoegde plafond LCD projector van Toshiba (TLP 400e) van een zo goed mogelijk signaal te voorzien. De plafond ophangbeugel van de LCD projector is zelf ontworpen en deels zelf gebouwd (het kogelgewicht (yes!) is door mijn schoonvader gemaakt, tsja... je zal een eigen machinefabriek hebben...).  Thuisbios in optima forma! Hier vindt je een foto van onze de eerste thuisbios overdag met het scherm naar beneden, en hier 's avonds 'in actie'.

UPDATE 08/06/2004 De Toshiba LCD projector is vervangen door een Infocus X1 DLP projector. De Toshiba hangt nu in de slaapkamer.

UPDATE 01/05/2006 De Infocus X1 is vervangen door een ACER PD725 DLP projector met 3000 ansi lumen zodat ook zonder de gordijnen dicht te hoeven doen er ook op groot scherm gekeken kan worden. Verder is de oude trouwe Toshiba LCD projector op z'n beurt weer vervangen door de Infocus welke 'stealth' is weggewerkt.

UPDATE 10/07/2006 Het hifi rack, de Sony 72cm Super Trinitron TV en de nogal erg op AV toegespitste muur in onze woonkamer is compleet omgebouwd en volledig stealth weggewerkt. Althans... de Linn Index center-speaker is ingebouwd in de zelfgebouwde schouw. Het audio-rack is verkocht, de Sony TV naar de opslagruimte van m'n schoonouders verhuisd en alle componenten staan nu tijdelijk in een hoekje achter een deur. Het is de bedoeling dat al dat spul deze winter ingebouwd wordt in een stuk uit te breken muur waarschter onze trapkast zit. Een mooie matglazen deur verhult dan prachtig alle componenten.

Leuke links
Platenpoetsen... ik doe het ook en hier wordt je uitgelegd hoe en met wat...
Y/C (s-video) -> composite convertor maken...