Quicklinks
 • Hoofdset woonkamer
 • Slaapkamer set
 • Hobbykamer set
 • Badkamer

  Waarschuwing vooraf: pas op voor het altijd heersende AV/Hi-Fi-virus! Het kan zich namelijk (onder andere) via je computer tussen je oren nestelen. Een adequaat middel voor besmette personen is er niet, dus je bent gewaarschuwd! Het Hi-Fi virus is overigens niet echt schadelijk, behalve voor je bankrekening.

  Toen ik nog 'jong' was (een jaar of 14) begon ik 'eindelijk' pas echt een beetje naar muziek te luisteren. Mijn vader was er 'altijd' mee bezig en met zijn toch wel 'betere' apparatuur (Luxman versterker, Akai spoelenrecorder, KEF boxen, etc.) begon ik ook zo zoetjes aan wat te rommelen. De eerste interesse was nu echt gewekt. Een paar jaar later zou ik de Luxman plus de Tuner krijgen want er kwamen prachtige nieuwe Denon componenten. Een schitterende combinatie van receiver, cassette (tray-load) en CD-speler. Ook voor het oog een lust; uitgevoerd in RVS (voorlopend op de huidige mode!). Ik kon inmiddels met mijn verkregen componenten al lekker experimenteren, maar het virus was definitief toegeslagen en ik had me voorgenomen: zodra ik een baan heb, zal mijn eerste geld gaan naar een goede stereo-installatie!

  We praten omstreeks 1993/1994 en de eerste centen waren ruimschoots binnen. De keuze, naar uren- (wat zeg ik, dagen, weken, maanden!...) lang onderzoek viel op losse componenten van Pioneer. Want naast de prima specificaties en recensies van de componenten die ik op het oog had kon mijn vader via 'de zaak' met dik 20% korting aan Pioneer apparatuur komen! Ik kocht een Pioneer A-602R (met de R van Remote) stereo versterker (is nog tot in 2004 door Pioneer gevoerd, na wat kleine technische aanpassingen als A-705R), een Pioneer T-502RDS tuner (ook nog zeer lange tijd in het Pioneer assortiment gebleven en nog altijd een fantastische tuner met echt 'alle' mogelijke RDS functies, geheugens, dubbele antenne-ingang, etc) en tenslotte een PD-S802 CD-speler. Die speler doet nog altijd dienst in mijn 'hoofdset', de andere componenten doen dienst in de hobbykamer, alwaar ik nu zit en ook op dit moment naar luister! De PD-S802 was (en is) een bijzondere speler; stable platter systeem (CD's worden op een draaitafel-achtige zware draaischijf gelegd waardoor een superstabiel plateau ontstaat waarbij trillingen (en dus fouten) in de aftastlaser tot een minimum worden gebracht. Ook zit in dit spelertje het inmiddels befaamde 'Legato Link Conversion' systeem, wat de signalen boven de 20.000 Hertz (die op een CD dus niet meer aanwezig zijn) middels een slim algoritme weer zo goed mogelijk herstelt.

  Er kwam een Pioneer CLD-1850 LaserDisc/CD/CDV speler bij. Het setje had als interlinks eenvoudige, maar doeltreffende Monster M350i's. Het duurde niet lang voor ik besloot dat naast het schitterende LaserDisc beeld ook de kwaliteit van de daarop aanwezige Dolby Surround Sound toegevoegd moest worden. Een Pioneer VSP-200 add-on ProLogic processor/versterker completeerde het geheel.

  Volgende pagina

  Webstats4U - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller